Вентильований фасад: основні переваги використання

Вентильований фасад: основні переваги використання

Наріжним каменем будь-якої будівельної технології є збереження естетики і експлуатаційних якостей будівлі протягом усього циклу. Одне з найуспішніших рішень цього питання – високоефективні навісні фасади. Вони захищають будівлю від несприятливих зовнішніх впливів: атмосферних, хімічних, механічних і термічних. 

Вентильований фасад надійно захистить ваш будинок від вогкості, збереже тепло, влітку утримає прохолоду навіть в спеку, а також дасть прекрасний ефект шумоізоляції. І це далеко не всі його позитивні якості.

Переваги вентильованих фасадів

Фасад будинку – це його візитна картка, і від того, якої якості оздоблення, залежить зовнішній вигляд будівлі. Вентильований фасад – надійний, якісний і адекватний за ціною варіант. Подібну обробку будівель використовують уже давно. Спочатку вентильовані фасади встановлювали тільки на будівлях до трьох поверхів у висоту. З плином часу їх стали застосовувати більш широко.

Ця сучасна технологія передбачає наявність повітряного вентильованого прошарку між стіною будинку і зовнішньою конструкцією – так повітряні потоки можуть вільно рухатися. По відношенню до інших способів облицювання вона має низку позитивних переваг.

Система вентильованого фасаду багатошарова: вона кріпиться на зовнішню стіну за допомогою поперечок і стійок (підсистема для НВФ). Вони легко монтуються і без фахівців. Вентильовані фасади можна наносити і на нерівну стіну, оскільки вони добре приховують всі дефекти поверхні. Вентильована система не вимагає використання дорогого матеріалу, а поверхню не потрібно штукатурити. Так ви заощадите на будівельному матеріалі. Більш того: оновлюючи вентильований фасад, ви можете встановити його прямо поверху старого. Використовуючи алюмінієві композитні панелі, можна змінити зовнішній вигляд будівлі до невпізнання: поміняти, крім кольору і фактури, навіть архітектурні лінії. Благо, композитні матеріали, з яких виготовляють панелі для обробки фасадів, дуже різні за кольоровою гамою і фактурою – ви, наприклад, можете підібрати плити «під дерево», у вигляді каменю чи інших природних малюнків.

Природний потік вентиляції прекрасно звільняє стіни від зайвої вологи, що перешкоджає появі цвілі і грибка. Утеплювач забезпечує хорошу теплоізоляцію. Таке облицювання фасаду можна встановлювати в будь-який час року і при будь-якій погоді. Термін експлуатації вентильованих фасадів досить тривалий – до 30 років без ремонтів, що повністю виправдовує їх вартість. Причому готові вентильовані фасади невибагливі і не вимагають великих витрат на поточний ремонт і подальший догляд в цілому.

вентильований фасад

Якщо ви вирішили використовувати цей ультрасучасний і практичний варіант облицювання фасаду, вибирайте облицювальний матеріал ретельно і серйозно, співвідносячи як зовнішній вигляд, так і інші показники.

Оздоблювальні матеріали

Обробка може бути абсолютно різною, наприклад, можна використовувати керамограніт, рейкові навісні матеріали або алюмінієві композитні панелі. Останні в даний час найбільш популярні і рекомендовані фахівцями в галузі будівництва та реконструкції будівель як одні з найбільш якісних сучасних матеріалів. До речі, композитні плити за вартістю набагато дешевші інших.

Отже, система вентильованих фасадів містить в собі чотири обов’язкових складових: металеву підконструкцію, клямери для кріплення, вітрозахисну плівку, утеплювач і безпосередньо облицювання.

Виділимо основні моменти переваги цього оздоблення фасаду:

  1. Легка, швидка і проста система монтування. Оскільки цей вид облицювання не потребує часу для висихання штукатурки, тривалість монтажу набагато скорочується.
  2. Дана система ефективніша і якісніша, ніж інші системи утеплення, так як прекрасно утримує тепло в приміщенні.
  3. Крім теплоізоляції, вентильований фасад має також високий рівень шумоізоляції.
  4. Така система облицювання прекрасно вентилюється, а зайва вологість самостійно виводиться з конструкції споруди.
  5. Цей спосіб обробки будівлі дає відмінну можливість використання безлічі облицювальних матеріалів широкого цінового діапазону: від найдорожчих, до вельми дешевих – на зразок алюмінієвих панелей, сайдинга, каменю та інших. Будь-який, навіть самий досвідчений споживач, обов’язково вибере собі щось до смаку.

Коли ви будуєте або реконструюєте будинок, то крім прагматичних завдань, перед вами стоїть ще й завдання забезпечити зовнішню красу відповідно до ваших уявлень про стиль. В даний час ви маєте можливість поєднувати всі необхідні для вас зручності зі складними архітектурними рішеннями. Це прекрасне поєднання забезпечать для вас вентильовані фасадні системи.

0

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *